Guacamole (salată Din Avocado)
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am cumparat prim data avocado, a fost ca in filmele de comedie. Am ajuns acasa cu Pedro si incercat sa-l desfacem insa nu stiam cum. Dupa ce ne-a luat vreo 2 minute pana l-am desfacut, am zis sa-l gustam. Ne-am asteptat la ceva aroma exotica, ceva parfumat, racoritor, fresh intr-un cuvant. Cand am dat de textura cremoasa si gustul destul de fad ne-am zis ca nu-i copt! Ce prosti suntem ca pe langa ca nu stim cum sa-l mancam, l-am mai luat si necopt! Ha-ha-ha! ”Pai coaja e verde, nu vezi?” In fine, toata incercarea de a-l manca a fost un esec care a sfarsit prin a-l arunca la gunoi. Eram destul de derutata ca eu mai mancasem guacamole inainte, cand nici macar nu stiam cum arata un avocado, insa stiam ca se face cu acest fruct si era o pasta cremoasa si cu gust totusi fresh. Bineinteles ca ne-am uitat pe net si ne-am prins ca nu e un fruct care se mananca ca si desert, ci se face salata cu el! Daaaa, bineinteles! In orice caz, de atunci am facut destul de des guacamole, pentru ca salata e buna si hranitoare.
Ingrediente:
3 bucati avocado
3 rosii mici
1 ceapa medie (aici depinde de gust)
1 ardei iute
zeama de la 1/2 de lamaie
frunze de patrunjel (in mod normal se pun frunze de coriandru, insa eu n-am avut in casa)
Daca mai sunt oameni pe planeta asta care nu stiu cum sa desfaca un avocado, m-am gandit sa le vin in ajutor, sa nu pateasca ca si noi. Deci, in primul rand am taiat fructul in doua, pe lungime, atat cat mi-a permis samburele. Apoi l-am rasucit in jurul samburelui ca sa se desfaca usor.
Apoi am infipt lama cutitului in sambure (care este foarte tare) si am scos samburele prin rasucire.
Am crestat miezul pana la coaja, pe lungime si pe latime, iar apoi cu o lingura l-am scobit.
Dupa ce am terminat de scos miezul din cele trei avocado, cu o furculita l-am pasirat, pana s-a transformat aproape intr-o pasta cremoasa.
Am taiat cubulete rosiile, am maruntit ceapa si ardeiul iute (murat am avut eu) si am tocat patrunjelul.
Am adaugat zeama de lamaie si sare, si le-am amestecat. Simplu de tot!
In salata asta unii pun usturoi in loc de ceapa, altii pun doar usturoi, iar altii nu pun ardei iute. Dupa mine, e bun in orice combinatie, depinde doar de gustul fiecaruia. Noi am mancat salata cu chipsuri de tortilla. Merge si cu paine prajita. Pofta sa aveti!