Grisine Rapide
Sursa Grisine rapide
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va invit la grisine, dar berea o aduceti voi...
Ingrediente:
* 180 g faina 00
* 150 g brinza philadelphia
* 20 g ulei de masline
* sare
* chimen (facultativ)
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele, faina cernuta, philadeplhia, uleiul si un pic de sare, intii am framintat cu o furculita, dupa aceea pe masa de lucru am framintat cu miinile
am obtinut o frumoasa mingiuta (atentie !!! nu puneti faina pe masa)
am impartit in multe bucatele de cca 25 de grame, am format snurulete lungi groasa cit degetul aratator
le-am asezat in tava pe hirtie de copt, le-am uns cu ulei in care am pus un pic de sare pentru ca aluatul nu era suficient de saratel (ca sa mearga berea...¨¨¨¨), am presarat un pic de chimion, care la copt s-a dezlipit de grisine (deci va recomand sa-l puneti in aluat)
bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade si le lasam pina grisinele se coloreaza frumos si devin un pic crocante.
Scoatem de la cuptor, lasam la racit, ne asezam in fata televizorului si ne apucam de rontait...
Spor la rontaiala, aveti grija ca dispar repede, iar daca aveti copii prin preajma, va fi cam greu sa-i indepartati de linga grisine.