Grisine Cu Masline Si Usturoi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Pentru umplutura:
200 gr masline negre sau verzi
2 catei usturoi
1 ardei mic si rosu iute(optional)
100 gr ulei
Mod preparare:
Aluatul:
Cernem faina intr-un vas adanc, adaugam toate ingrendientele si amestecam pana la omogenizare. Nu dureaza mai mult de 5 minute , o sa vedeti ca imediat aluatul se desprinde de pe degete. Acoperim vasul si lasam sa creasca aproximativ o ora.
Intre timp preparam umplutura; Tocam maslinele nu foarte marunt , tocam si ardeiul. Intr-o craticioara punem uleiul la incins , adaugam usturoiul necuratat, il lasam sa se prajeasca putin si apoi il scoatem si-l aruncam. Adaugam maslinele si ardeiul si le lasam sa se caleasca cam 5 minute.
Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina . Pe jumatate de aluat se pune umplutura de masline , se acopera cu cealalta jumatate ( ca si o carte) si se taie fasii.
Acestea se rasucesc cu grija si se pun intr-o tava tapetata doar cu hartie. Se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc tare.
Se scot pe un servet. Sunt foarte crocante, eu am incercat sa pun si putina branza feta , au iesit excelente.
In concluzie , nu uitati sa folositi faina de grau dura atunci vor fi cu adevarat crocante. Laura iti multumesc mult pentru reteta !
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com