Grisine Cu Mac Si Patrunjel

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE: 300 g faina simpla 200 g faina integrala 1 lingura de gris 9 linguri de ulei 200 ml apa 2 linguri de sare 2 linguri de zahar 3 linguri de mac o legatura mica de patrunjel tocat marunt 1 plic drojdie uscata PREPARARE: Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat.
Acesta nu trebuie sa se lipesca de maini. Framantam bine aluatul si apoi il impartim in 3 bucati. Intindem fiecare bucata bine, pana obtinem o foaie subtire de 1 cm. Taiem cu cutitul fasii de 5 cm pe care apoi le rulam intre maini, ca atunci cand eram mici si ne jucam cu plastelina. Trebuie sa obtinem ceva in genul unei tigari. O lasati mai subtire (obtinem grisine mai crocante) sau mai groasa (vor fi grisinele mai moi) pentru coacere. Punem grisinele intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptor la 200°C pentru 10 minute.
Pofta buna!