Gris Cu Lapte Si Sirop De Zahar Ars
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta minunata si aromata, o recomand cu drag
Reteta de pe draga mea prietena
4 cani de lapte
4 linguri de zahar
1 baton de vanilie
1 lgt coaa de lamaie
2 lgt coaa de portocale
esenta de vanilie
1 cana de gris
unt cat o nuca
un praf de sare
3-4 lg zahar pt glazura
Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a topit fara sa se inegreasca mult turnati cateva linguri de apa si lasati sa fiarba pana se face un sirop. Turnati-l peste gris si dati-l la rece.Sfat: nu faceti grisul prea dulce pentru ca siropul va veni deasupra. Puneti cate o lingura doua in gris, amestecati si gustati daca mai trebuie pus.Cel mai bine orezul si grisul cu lapte se potriveste de zahar dupa ce dati o lingurita la rece, cand e cald vi se pare foarte dulce.Laptele si grisul se masoara cu aceeasi cana.