Gris Cu Lapte Caramelizat

articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am citit reteta pe blgul Denysei http://bucatariadenysei.blogspot.com/ si am zis sa o incerc pentru ca vroiam ceva dulce ca desert...si rapid.
Reteta e asa:
1,6 l lapte
16 lg gris
8 lg zahar
3 lg dulceata gutui
-eu nu am avut de gutui si am pus de pere ,apoi am adaugat si coaje de lamaie ca sa-i dea un pic de aroma .
Pentru caramel-10 lg zahar.
Eu am facut doar jumate din portie ,suntem doar 3 persoane si a fost suficient.
Ar fi bine sa fie grisul un pic mai mare ,al meu a fost prea fin.
Zaharul l-am pus la caramelizat intr-o cratita si apoi am imbracat o tavita de chec .


Eu am lasat la frigider sa fie rece bine ,e mai buna si se taie mai bine .

