Gris Cu Lapte Caramelizat
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce poate fi mai usor si mai rapid?Un desert atat pe gustul celor mici cat si pe gustul celor mari .
Am citit reteta pe blgul Denysei http://bucatariadenysei.blogspot.com/ si am zis sa o incerc pentru ca vroiam ceva dulce ca desert...si rapid.
Reteta e asa:
1,6 l lapte
16 lg gris
8 lg zahar
3 lg dulceata gutui
-eu nu am avut de gutui si am pus de pere ,apoi am adaugat si coaje de lamaie ca sa-i dea un pic de aroma .
Pentru caramel-10 lg zahar.
Eu am facut doar jumate din portie ,suntem doar 3 persoane si a fost suficient.
Ar fi bine sa fie grisul un pic mai mare ,al meu a fost prea fin.
Zaharul l-am pus la caramelizat intr-o cratita si apoi am imbracat o tavita de chec .
Am citit reteta pe blgul Denysei http://bucatariadenysei.blogspot.com/ si am zis sa o incerc pentru ca vroiam ceva dulce ca desert...si rapid.
Reteta e asa:
1,6 l lapte
16 lg gris
8 lg zahar
3 lg dulceata gutui
-eu nu am avut de gutui si am pus de pere ,apoi am adaugat si coaje de lamaie ca sa-i dea un pic de aroma .
Pentru caramel-10 lg zahar.
Eu am facut doar jumate din portie ,suntem doar 3 persoane si a fost suficient.
Ar fi bine sa fie grisul un pic mai mare ,al meu a fost prea fin.
Zaharul l-am pus la caramelizat intr-o cratita si apoi am imbracat o tavita de chec .
Laptele impreuna cu zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca sa nu faca cocoloase ,cand se ingroase se adauga dulceata si se mai amesteca pana se omogenizeaza ,apoi se pune in tavita peste caramel.
Dupa ce se raceste bine se intoarce pe platou si se taie .
Eu am lasat la frigider sa fie rece bine ,e mai buna si se taie mai bine .
Eu am lasat la frigider sa fie rece bine ,e mai buna si se taie mai bine .