Grilled Cheese
Sursa Grilled cheese
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un sandwich banal, care insa place mult copiilor si ce fericire ca-i gata in maxim 10 minute, cu tot cu scosul ingredientelor de pe unde le tinem. :))
Am folosit painea aceea spongioasa (dupa care eu personal nu ma dau in vant insa pt toast e ok) dar puteti folosi si-o paine obisnuita, coapta pe vatra. Felia sa fie ceva mai subtire totusi.
Ne mai trebuiesc cateva felii din cascavalul preferat (eu am folosit swiss de data aceasta) si o bucatica de unt pt a unge tigaia teflonata in care vom lucra.
Se incinge tigaia la foc moderat, se trece cu o bucatica de unt pe suprafata ei pt a-i da o ''patina'' putin unsuroasa :) se pun feliile de paine (2 au incaput de-odata) peste ele, cele 2 felii de cascaval si iarasi felia de paine. Cu ajutorul unei spatule apasam putin suprafata sandwich-ului pt a-l aplatiza, dar mai ales pt a ajuta caldura sa treaca mai frumos prin felia de paine. Se intoarce pe partea cealalta la fiecare minut jumate, la fel, apasand cu spatula pana felia e rumenita frumos si cascavalul din interior topit.
La sandwich puteti adauga si alte ingrediente, insa nu in strat foarte gros, de exemplu, niste legume coapte (ardei, vinete etc) nu-i dauneaza cu nimic :) sau il puteti servi langa o supa crema de legume ori alaturi de cruditatile preferate.