Grill Time
Sursa Grill Time
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Noi grilam des,sau na,cît de des ne permite vremea asta,care în ultimele saptamîni îsi cam bate joc de noi.Sarim de la 15° la 35°C de pe o zi pe alta,si asta ne cam da pe spate!Dar sa trecem la gratarit!
De-a lungul anilor am avut diferite gratare.La curent,pe gaz,si felurite pentru grilatul cu carbuni sau lemne.Dupa experimentari îndelungate,am ajuns la concluzia ca pe ce grilam nu prea conteaza.Importanta e materia prima si arta de a o pîrli.În fond si la urma urmei,se poate grila si pe un gratar fixat pe patru caramizi,daca focul si ceea ce se pune deasupra,este bun!
Gratarele actuale:
Asta îl avem în gradina din afara orasului.
Am undeva si poze mai decente,dar în moment nu le gasesc.O sa le caut.
Pîna una alta,o imagine din telefonul mobil.
Asta îl avem în gradina din afara orasului.
Am undeva si poze mai decente,dar în moment nu le gasesc.O sa le caut.
Pîna una alta,o imagine din telefonul mobil.
Si locomotiva de acasa-BBQ-Smoker.
Deschis.
În ambele grilam cu lemne sau carbuni din lemn ars.
Nu folosim niciun del de "gaz" lichid pentru a aprinde carbunii sau lemnele,ci un arzator.
Pentru ca duminica a fost prima zi cu soare dupa secole,cel putin asa ni s-a parut,
am scos locomotiva în gradina si am sarbatorit prima zi de vara adevarata.
Am grilat cotlete,mititei,costita,brînza halloumi,chifle si ardei.
Pe lînga am avut cartofi noi copti,salata din rosii castraveti si ceapa violet,iar la mititei am servit mustar.
Nu folosim niciun del de "gaz" lichid pentru a aprinde carbunii sau lemnele,ci un arzator.
Pentru ca duminica a fost prima zi cu soare dupa secole,cel putin asa ni s-a parut,
am scos locomotiva în gradina si am sarbatorit prima zi de vara adevarata.
Am grilat cotlete,mititei,costita,brînza halloumi,chifle si ardei.
Pe lînga am avut cartofi noi copti,salata din rosii castraveti si ceapa violet,iar la mititei am servit mustar.
Mititeii,preparati de mine.Aici nu gasesc de cumparat.Adica as gasi,dar nu-mi place amestecul.Condimentele.
De grilat,grileaza sotul meu.
Halloumi cu ulei de masline si rozmarin tocat.
Halloumi este o brînza greceasca obtinuta din lapte de vaca,oaie,capra sau toate aceste feluri de lapte amestecate.
Halloumi este o brînza greceasca obtinuta din lapte de vaca,oaie,capra sau toate aceste feluri de lapte amestecate.
Textura acestei brînze este ferma,cumva asemanatoare mozzarellei doar ca mult mai tare.
În comparatie cu alte feluri de brînza,Halloumi nu se topeste în urma tratarii termice(grilata,prajita,coapta...)
În imagine nu se vede,si am uitat sa fac o poza înainte de a o grila.
Aceasta brînza are o crestatura la mijloc în care este presarata ceva menta.
În comparatie cu alte feluri de brînza,Halloumi nu se topeste în urma tratarii termice(grilata,prajita,coapta...)
În imagine nu se vede,si am uitat sa fac o poza înainte de a o grila.
Aceasta brînza are o crestatura la mijloc în care este presarata ceva menta.
Costita cu salata de rosii,castraveti,ardei,ceapa violet si dressing din otet balsamic si ulei de masline.
Cotlet cu cartofi noi copti,picanti si ardei copti pe gratar.
Ca desert am avut mufinsii cu ciocolata,cocos,banane si lavanda...