Green Curry
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am mai facut green curry si alta data (la link vedeti si ce contine amestecul), ba mai mult, am mancat la Siam, localul cu pretentii de tailandez unul facut tot din borcanelul magic de la Mega Image.
De data asta eu doar l-am “dres”, na, deformatie pseudoprofesionala. Adica el a fost facut din condimentul deja amestecat si importat din Singapore, cumparat de mine la jumatate de pret, pus impreuna cu lapte de cocos peste pui ametit cu ceapa.
Am gustat, era OK pentru un local, dar nu si pentru mine, asa ca i-am mai adaugat: mustar negru boabe, coriandru, garam masala (foarte putin) si turmeric (curcuma).
E bun, e foarte bun, astept cu incredere sa se apropie de expirare si red curry.
O imagine mai veche cu eticheta borcanelului:
Apropos de jumatate de pret, explozie de ieftinaciuni la Billa, stiti deja, marfa pe a caror eticheta scrie ca expira in doua zile. Ceea ce stiti si voi ca e de bine, adica cei ce stiu cum e cu termenul afisat pe etichete, sa fim seriosi, cat tineau bunicii carnatii afumati in pod sau ce bine se mentin la congelator o gramada din produsele care pentru ei ajung la jumatate de valoare. Desigur, decongelate trebuiesc consumate, stim doar ca bacteriile doar se inactiveaza la frig si pe urma isi vad de treaba revenind in conditii de temperatura propice.
Cosurile de reduceri erau pline ochi, nu am luat ce nu consum, doar asa, sa fie, adica smantana, iaurturi, mozzarella, crenvusti, salam, ce mai era pe acolo. Dar nu am putut rata niste mezeluri care mie mi-au placut la nebunie (luam la suta de grame de la raionul cu produse vrac). Mai ales la pretul asta. Culmea e ca aveam pe lista si cafea si bum, am gasit si din aia.
Deci iaca ce am achizitionat:
Urda expira tot maine, mai am niste branza proaspata de vaci, o sa coc o placinta, restul se consuma repede, carnatii afumati de oaie nu au nici pe draq nici peste jumatate de an, cat despre expirarea cafelei vidate, sa fim seriosi.
Buna treaba asta cu cosurile de ieftinache, desi a inceput sa se cam inghesuie lumea la ele.
In alta dezordine de idei, ca am facut corelatia intre produse ieftine si saracie, care saracie cica te inraieste, sigur, aici vorbim despre alt nivel de subzistenta, nu despre cosul cu produse ieftine ci despre cei care lucreaza pe doua milioane pe luna. Cu multi ani in urma, alin stie, cand am intervenit noi intre un tigan si calul lui, batut crunt, nu ca am rezolvat ceva, ca ala tot ce stie face, dar cand a fugit si noi ii strigam: de ce dai mai in animal, el a raspuns din mers: pai daca suntem saraci!
Nu am corelat idiotenia cu saracia si lipsa de respect fata de alte vietuitoare pana ieri. Avea dreptate tiganul. Tot o tiganca alcoolica, femeie de serviciu pe langa locul in care imi desfasor activitatea, a venit sa ceara soda si era cat pe aici sa primeasca, am crezut ca ii trebuie sa curete ceva. Ea voia sa o dea la caini, ca o enerveaza.
Nu vreau sa fac o fina analiza despre intelectele abrutizate, ba mai mult, as merge pana acolo incat as rezolva multe chestiuni prin puterea exemplului, eventual pe larg prezentat in media, fie si pe canale parolate. Vrei tu sa faci asta? Intai bea tu soda si mai tarziu, daca ti-a placut, da si la caine. Bati animalul supraincarcat cu ce ai furat din camp ca nu mai poate merge? Iti pun si eu niste saci in spate sa te cocosez si pe urma iti frig cu nuiaua peste ochi sa mergi.
Mie mi se pare corect si cred in puterea exemplului. Ca societatea a creat astfel de monstri? Perfect de acord. De la faptul ca nu se ofera educatie, totul plecand, si de la lipsa banilor, pana la nerespectarea conditiilor legale in care unii “oameni” ar trebui sa se reproduca. Ar mai fi multe de scris, dar imi e ca mi se inchide accesul la net pentru idei fasciste, cine stie.
Ma iertati de intromisiunea neculinara, dar nu am poze ca sa imi sustina retetele banale la care particip zilnic, dar va pot enumera cateva care mie imi plac (da, de la cantina): ciorba de vitel dreasa cu bulion de corcoduse rosii, supa de gaina de tara cu galusti, ciorba de legume cu taitei de casa, sote de pipote cu mamaliga, rata cu masline, ciulama de pui cu mamaliga, snitele cu ciuperci, vita cu castraveti … sa le ia gaia, ca zilnic sunt altele, exceptand omniprezenta ciorbei de perisoare si a celei de burta pe meniu, in fiecare zi e o noua provocare. Ma gandesc ca e mult mai usor la restaurantele cu meniu fix. Sper cel putin, pentru colegii mei.
rororo