Gravy De Ceapa
Sursa Gravy De Ceapa
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest sos este specific bucatariei britanice preparat de cele mai multe ori din sucul ramas dupa prepararea fripturii la cuptor. Eu am optat astazi pentru gravy-ul de ceapa usor de preparat perfect cu orice fel de carne.
- unt pentru prajit (cam 50g)
- o ceapa
- 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana cu apa calduta (daca preparati friptura la cuptor folositi si sucul ramas in tava)
- o lingura faina
- o lingurita otet balsamic
- sare si piper
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda.
Adaugati lingura de faina in tigaie peste ceapa calita si amestecati energic sa nu se prinda.
Turnati supa de vita (obtinuta din cuburile diluate) si lasati sa fiarba la foc mic pentru 10 - 15 minute minute pana ce sosul se ingroasa, potriviti de sare si piper.
Serviti peste friptura preferata sau sausage and mash.
POFTA BUNA!!!