Gratin Din Orez Cu Mere
Sursa Gratin din orez cu mere
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250g orez de pref cu bob rotund
- 500g lapte
- 1 priza de sare
~~~~~~~~~~~~
- 6 oua Gr.M
- 100 /120g zahar (de pref. pudra si in functie de cit de dulce se doreste…)
- 100g unt
- coaja de la 1 lamiie
- zahar vaniliat
- priza de scortisoara
- 3-4 mere
~~~~~~~~~~~~~~
- unt pentru forma
MOD PREAPARARE:
Laptele se pune la fiert cu priza de sare si cind acesta incepe sa fiarba se adaoga orezul.
Se amesteca pina cind orezul incepe sa fiarba, dupa care se stinge focul si se lasa cu capac pina ce orezul a inghitit tot lichidul.Astfel orezul pregatit se pune la rece, pina ce se amesteca cu compozita din oua.
Intr-e timp se unge o forma potrivita cu unt.
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. zaharului.Spuma obtinuta se pune la frigider.
Untul se mixeaza bine cu zaharul, vanilia si coaja de lamiie si pe rind cu galbenusurile adougate pe rind.
Compozitia de galbenusuri se mixeaza bine adaougindu-se pe rind din compozitia orezului.Cind orezul este in totalitate incorporat in compozitia de galbenusuri, se adaoga in final spuma de albusuri care NU se mai mixeaza ci se amesteca cu o paleta in asa fel incit Gratinul sa ramina cit mai aerat.
Jumatate din compozitie se toarna in forma pregatita, deasupra se adaoga un strat de mere curatite si feliate, iar a doua jumatate se toarna deasupra.
Totul s eintroduce in cuptorul preincins la 170°C la functia ventilata pentru ca. 45min.
*Orezul se serveste cald sau rece dupa dorinta si insotit de , mai multe fructe, fructe marinate,compot, sosuri de vanilie, fructe…fiecare cum doreste si ii place!*Merele din Gratin se pot inlocui cu ori ce alte fructe, proaspete sau compot.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss