contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gratin De Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Adorand gustul dovleceilor mei crocanti, m-am gandit sa incerc aceeasi combinatie intr-o alta forma. Si iata ce a iesit:

Ingrediente:
1,2 kilograme de dovlecei (atat au cantarit cei 5, micuti, pe care i-am folosit eu)
350 ml. de iaurt
200 de grame de branza telemea
3 catei mari de usturoi
30 de ml. de ulei de masline extravirgin
250 de grame de pesmet
50 de grame de cascaval ras
unt pentru uns forma
sare, piper
Preparare:
Dovleceii se curata, se taie in felii de 5 mm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa sa "transpire" aproximativ 15 minute (sarea extrage apa in exces pe care o contin):

Branza telemea se rade si se incorporeaza, impreuna cu un catel de usturoi tocat, in pesmet, omogenizandu-se bine:

Iaurtul se bate cu putina sare, piper, 20 de ml. de ulei de masline extravirgin si 2 catei de usturoi tocati fin.
Se pregateste o forma gratinabila ( a mea a fost una rotunda, de 24 de cm. diametru) ungandu-se bine cu unt.
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.
Feliile de dovlecel se zvanta cu hartie absorbanta de lichidul in exces , se plonjeaza in iaurt, apoi in pesmet:

Se tavalesc feliile de dovlecel in pesmet, astfel incat sa fie imbracate pe toate partile, apoi se aseaza in forma bine unsa, perpendicular pe fundul acesteia:

Se continua pana cand s-a inghesuit strans toti dovleceii:

Deasupra se toarna iaurtul ramas si se stropeste cu restul de ulei de masline:

Se repartizeaza deasupra restul de pesmet, amestecat cu cascavalul ras:

Se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius pentru 45-55 minute, pana cand gratinul este bine rumenit:

Se lasa sa se raceasca si se serveste caldut sau rece, direct din forma in care s-a copt. Este delicios cu un sos de iaurt cu usturoi, dar si simplu.
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com