Gratin De Conopida, Broccoli Si Somon Afumat
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 conopida mica
1 broccoli mic
100 g somon afumat
150 g crema de branza Philadelphia
2 oua
50 g cascaval ras
80 g cascaval taiat cubulete mici
2 linguri cognac
sare
piper
2 linguri unt
2 linguri pesmet
PREPARARE:
Conopida si broccoli spalate si taiate in buchete mai mari, le vom fierbe in apa cu sare timp de 10 minute. Dupa acest interval le scurgem, le lasam sa se raceasca, apoi aranjam buchetelele intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Printre acestea punem bucatele de somon afumat.
Intre conopida, broccoli si somon presaram cascavalul taiat cubulete. Condimentam cu sare si piper. Acoperim totul cu un strat din amestecul de crema de branza, cascavalul ras, oua si cognac.
Dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20 minute, sau pana crema prinde o culoare aurie.
Pofta buna!