Gratin De Broccoli Cu Pui
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În căutarea pe internet de noi reţete îţi dai seama de multitudinea de oferte pe care acesta ţi le oferă indiferent de ce ai căuta. Cred că cele mai multe pagini pe internet sunt dedicate reţetelor culinare. Ai de unde alege. Sunt reţete şi mai sofisticate şi mai simple, mai ieftine, mai scumpe, etc.
Mâncărurile la caserolă sunt foarte căutate pe internet. Modul de preparare, simplitatea reţetelor sau a ingredientelor le fac foarte apreciate şi căutate. La noi în casă nu trece o săptămână fără o caserolă.
Ingrediente:
- 4oo g broccoli
- 1 piept de pui
- 20 g unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de făină
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 100 ml supă de pui
- 150 ml lapte
- 100 g smântână
- 5 roşii uscate în ulei de măsline
- 1 linguriţă capere
- 250 g brânză mozzarella
- 40 g parmezan ras
- 3 linguri pesmet mare făcut în casă
- sare şi piper
Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.
Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune ceapa tocată. Se căleşte puţin apoi se adaugă usturoiul tăiat feliuţe. Se lasă împreună 1 minut, se adaugă făina se rumeneşte puţin apoi se stinge cu supa de pui şi lapte. Se adaugă smântâna şi brânza tăiată cubuleţe, amestecând continuu până ce aceasta din urmă se topeşte. Se condimentează cu sare şi piper apoi sosul se pune la rece.
Cu uleiul rămas se unge un vas de cuptor. Broccoli se aranjează în vas, se adaugă pieptul de pui, jumătate din roşiile uscate tăiate fâşii şi capere.
Se toarnă sosul de brânză, restul roşiilor tăiate,
se acoperă cu parmezanul amestecat cu pesmet, se bate uşor vasul de masă pentru ca sosul să cuprindă şi ingredientele din stratul inferior apoi se dă la cuptor.
Se coace la o temperatură de 220 grade timp de 35 - 40 de minute.
Broccoli şi pieptul de pui în sosul cremos şi crusta crocantă este o mâncare delicioasă.
Îmi place internetul. Îţi oferă atât de multe reţete. Ai de unde alege un mic dejun, un prânz, o cină.
Sau măcar o idee ca cea de faţă. Mulţumesc skinnytaste.com.