Gratin Cu Bacon, Cartofi, Ou Si Broccoli
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu ma dau in vant dupa orice fel de gratin, si as manca in fiecare zi, daca nu ar fi putin "prea" calorice. Bineinteles ca se pot face versiuni mai "light" dar parca nu au acelasi gust.
Reteta aceasta nu cred ca este o noutate pentru nimeni, insa mie imi place in mod deosebit, si o fac destul de des. Nu da niciodata gres, daca avem musafiri sau daca mancam doar noi singuri.Si de fiecare data ma minunez ca un copil la cat de bun poate sa fie :)
Am folosit:
- cartofi
- bacon
- oua
- broccoli
- cascaval ras
- unt
- lapte
- faina
- sare si piper
Cartofii se fierb cu putina sare si se taie felii. La fel si oualele, se fierb si se feliaza cu aparatul special. Baconul se prajeste si se pune e servetele absorbante pentru a extrage grasimea in exces. Broccoli am avut congelat si prefiert, dar l-am pus in apa in care au fiert cartofii, 10 minute, apoi l-am lasat la scurs.
Din unt, lapte si faina se face un sos bechamel clasic. Se pune untul la topit, se adauga faina, amestecandu-se incontinuu sa nu faca cocoloase pana devine ca o crema. Se adauga laptele, amestecand incontinuu din nou si se lasa pe foc 5-10 minute ca sa dispara gustul de faina. Se sareaza si ipereaza dupa gust.
Intr-o tava termorezistenta unsa in realabil cu unt am pus straturi straturi feliile de cartofi, oualele, buchetele de broccoli si bacon.
Am presarat un strat de cascaval ras.
Deasupra am turnat jumatate din compozitia de sos.
Am repetat operatiunea: cartofi, ou, broccoli si bacon. Sariti peste stratul de cascaval si turnati direct restul de sos bechamel. Peste acesta, la sfarsit, se adauga cascavalul ras.
Se da la cuptor, 200 grade pentru 25-30 de minute. Am marit intensitatea la sfarsit pentru a obtine culoarea aurie a gratin-ului.
Este deosebit de bun exact dupa ce se scoate din cuptor. Dar se poate servi si a doua zi, incalzit la microunde si e la fel de gustos!