Gratarel De Pui Cu Legume Vok
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atunci cand carnea de pui are gust de porc, cineva din familia mea, nu dau nume... a crezut ca a mancat gratar din carne de porc :)) !
Ingrediente:
pentru 4 portii de gratar:
- 5 pulpe de gaina dezosate si fara piele
- 2 cm. de ghimbir ras pe razatoare mica
- 1/2 de lingurita de sare de mare
- 5 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 linguri de otet balsamic
- 3 linguri de soia souse HEINZ
- 3 linguri de Worcestershire souse
- piper negru macinat
- 3 cepi rosii mici taiate in patru
Pentru legume Vok:
- 1 ardei gras galben, rosu si verde
- 1 dovlecel mare
- 1 lingura de seminte de susan prajite putin
- ulei de masline pentru prajit
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 varf de sare de mare
Mod de preparare:
- Carnea taiata bucatele potrivite pentru gratar se marineaza cat preparati legumele in sos de soia, worcestershire, uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si ghimbirul ras.
- Legumele spalate si curatate se taie fasii, ardeii grasi se calesc cam 10 minute la foc iute, amestecand periodic in ulei de masline, dupa ce le scoateti din tigaie cu o lingura cu gauri, lasand uleiul in tigaie si prajiti in el cam 5 minute dovlecelul la fel, amestecand periodic.
- Legumele prajite se asezoneaza cu sosurile din lista de ingrediente, la servit se presara in farfurie cu 2~3 varfuri de susan prajit.
- Carnea de pui marinata si ceapa, se inteapa pe ace de lemn pentru gratar, alternand cate 2 bucatele de carne si o felie de ceapa, se incepe si se termina cu carne.
- Prajiti carnea intr-o tigaie grill incinsa in putin ulei pe fiecare parte cate 3 minute acoperita cu un capac pana se aureste, presarati cu piper negru peste carne cand o prajiti cate putin pe fiecare parte.
Pofta mare !