Grătar De Pui în Mix De Condimente Homemade
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai... ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).
Dar cum să-l faci deosebit de gustos și diferit de banalul grătar de pui ??? Știți vorba aia " îl ungi cu toate alifiile" și vezi ce iese... Ei bine după nenumărate încercări și combinații se ajunge la cea care se potrivește cel mai bine gustului tău și atunci faci un borcan de amestec de condimente și-l folosești de fiecare data.
LA mine e mai greu...gusturile diferă și de aia am mai multe borcănașe de-astea cu amestecuri de condimente.
Teo de la Teoskitchen.ro si afaf.ro dau un cufar plin de condimente în cadrul unui Concurs condimentat, așa că nu am așteptat prea mult și mi-am trimis mixurile la concurs.
Un prim amestec și cel preferat de mine conține :
4 linguri de boia dulce ungurească
3 linguri de piper negru
3 linguri de busuioc uscat
3 linguri de praf de usturoi
2 linguri de oregano uscat
2 linguri de piper roşu
2 linguri de piper verde
2 linguri de cimbru uscat
1 lingură praf de chili sau 3 chili mici
1 linguriță sare de mare
1/2 linguriță de chimen
Se adaugă toate ingredientele într-un mojar cu pistil și se amestecă până simțiți cum aromele se combină și vă invadează bucătăria.
Acest mix de condimente se poate păstra mult și bine dacă folosiți un recipient etanș.
un alt amestec pe care îl folosesc destul de des, preferat de consort și câteodată de copii are în el :
1/2 ceșcuță busuioc
1/2 ceșcuță maghiran
1/2 ceșcuță oregano
1/4 ceșcuță rozmarin
1/4 ceșcuță cimbru
final touch - puteți adăuga 2 linguri de praf de usturoi ;
eu nu pun praf deoarece îmi place să folosesc usturoi proaspăt la această combinație de arome.
Se combină toate ingredientele în mojar și ceea ce obțineți depozitați în recipient cu capac.
Și acuma rețeta
Se ia pieptul de pui și se pregătește pentru grătar. După ce bateți puțin carnea cu ciocanul de șnițele o frecați bine de tot cu amestecul de condimentele dorit. Se lasă să stea timp de 15 până la 30 de minute pentru ca aromele să pătrundă bine de tot în carne.
Se prăjește pe grătar alături de niște legume ( ciuperci, roșii, ceapă și ceva ardei), în timp ce în jar se fac cartofii.
Se cheamă gașca la masă și se servesc fierbinți.
cu grija ca arde..
sau poate nu atât de tare...
Mulţumesc pentru vizită !!!!