contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gratar De Pui Cu Salata De Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


IMG_2272


Un nou weekend de primavara, de aceasta data ceva mai capricioasa, cu un vant care a ravasit intreaga curte.
Si sa stiti ca vantul se simte altfel la tara, unde nu ai protectia blocurilor din jur. Si chiar si la o casa noua, sunetul facut de vantul care suiera salbatic, de burlanele care vibreaza, plasele de la geamuri care se trantesc nervoase, sunetul din pod contribuie la un scenariu de film de groaza :)
O vreme care a pus la incercare gratarul Outdoor Chef de la Grill Society, dar si de aceasta data a iesit victorios: desi e un pic mai dificil sa aprinzi focul cand suiera vantul, ulterior nu mai ai nici o problema in a mentine gratarul.
IMG_2253

De data aceasta am vrut sa aduc mai multe arome de primavara in farfurie si am ales sa pregatesc niste simple pulpe de pui cu o salata de sezon.
pulpe de pui dezosate
condimentate cu sare de Himalaya si piper colorat, proaspat macinate
o legatura de leurda
morcovi
ceapa rosie
ulei de rapita
sare
boabe intregi de piper rosu

Dupa cum va spuneam, vantul de pe malul Begai a fost un cosmar, mai ales cand vrei sa pornesti un foc! :) Si desi am deja o experienta destul de bogata in a aprinde un foc - deci nu e nevoie sa spuneti ca sunt doar o femeie neindemanatica :D - era o provocare si sa reusesc sa aprind un chibrit.
Dar o data pornit focul in interiorul gratarului nu am mai avut bataie de cap. Am lasat sa se incalzeasca bine in interior, urmarind doar termometrul de pe capac. Apoi am pus pe plita de fonta (incredibil accesoriu!) pulpele de pui condimentate cu ingrediente proaspat macinate.
IMG_2245
Am ales condimente de baza, dar de calitate foarte buna, pentru ca urma o salata extrem de aromata si aveam nevoie de ceva ce sa scoata in evidenta aroma carnii in sine, fara alte artificii.
Cat am lasat gratarul sa lucreze singurel in curte, am intrat in casa la adapost sa pregatesc salata.
IMG_2265

Am taiat ceapa rosie in inele, morcovii in betisoare subtiri si leurda am lasat-o intreaga. Am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine. La final am presarat cateva boabe de piper rosu care, pe parcursul mesei, au fost suprize iuti neasteptate.
IMG_2282

La mine a fost cam multa salata (sau carnea a fost asa de buna ca s-a mancat mai bine :)) si seara am servit-o cu cateva crutoane de paine si a fost o cina incredibila!