Gratar De Porc Cu Sos Tango
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sosul tango este aproape o garnitura. Probabil nu ati mai auzit despre el. Este o reteta veche, dintr-o carte de bucate de pe la inceputul secolului XX, din care eu am doar un fascicul cu ceva dulciuri. Cartea a apartinut unei matusi, dar nu a vrut sa mi-o dea mie pe toata, ci doar o mica parte a ei.
Carnea de friptura se bate cu ciocanul
si se frige pe gratarul incins, uns cu putina grasime de porc sau ulei.
Cand sunt gata, bucatile de friptura se pun intr-un castron cu un capac pe ele - in felul acesta carnea ramane moale si frageda.
Sosul se pregateste astfel, pentru o portie aveti nevoie de 2-3 linguri de maioneza, zeama de la o lamaie, piper, boia de ardei iute, nucsoara rasa, condimente de friptura de porc, o rosie.
Se amesteca maioneza cu zeama de la o lamaie, se adauga condimentele dupa gust, dar sosul trebuie sa iasa picant in final.
Apoi se opareste o rosie timp de 1-2 minute in apa clocotita, se decojeste si se taie cubulete
care se amesteca in sosul picant obtinut.
La urma se decoreaza cu patrunjel verde.