Gratar Cu Legume
articol scris de hobbybucatar blog
Deschid azi o rubrica noua: "Cu criza la restaurant". Rubrica se adreseaza celor care nu mai vor sa dea banii mancand in oras (stim cu totii de ce), dar sunt tare tristi ca nu-si mai pot permite o mancare "buna". O sa demonstrez, in 10 retete, cat de repede se poate gati ceva gustos si sanatos, mai bun ca la restaurant si cu siguranta mai economic... Pe locuri, fiti gata...
Mod preparare:
Pune tigaile la incins pe foc, toarna mixul de legume congelate, direct, in cea fara grill, si pune deasupra o lingura de ulei de masline. Transeaza pieptul de pui in 4 fileuri, pe care le freci pe ambele fete cu condimente si ulei de masline. Bate apoi cu un ciocan de carne fileurile, ca sa se inmoaie (mai ai varianta sa pregatesti carnea din ziua precedenta, lasand-o la marinat in uleiul cu condimente) si pune-el pe gratar. In 5-7 minute e totul gata.
Acum, in ce priveste legumele, am un pont: da acestui fel o tenta exotica si sigur o sa te simti ca la restaurant, in alta tara... Eu una am facut o noua descoperire: legume congelate Findus Wok - amestecul "chinese" este de departe cel mai bun cu peste sau cu pui. Dupa cel "thai" nu ma innebunesc, e ok, insa contine o ceapa cam ciudata. De obieci ceapa e gustoasa gatita astfel, insa am impresia ca asta e o specie de ceapa mai picata si prea puternic mirositoare...
Sa pun si imaginea, ca sa se vada mai bine despre ce vorbesc.
Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com