Grapefruit Goji Curd
Sursa Grapefruit Goji Curd
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut la Alexandra un curd de portocale rosii care m-a dat pe spate. Cum la noi in zona nu se
gasesc portocale rosii, am zic sa-l fac din grapefruit. Vroiam sa aiba culoarea aia rozalie fantastica fara sa-i adaug coloranti artificiali, dar nu se poate obtine. Am optat sa ii adaug niste pudra de fructe goji, care in schimb i-a dat o aroma deosebita si culoare... portocalie. :)
gasesc portocale rosii, am zic sa-l fac din grapefruit. Vroiam sa aiba culoarea aia rozalie fantastica fara sa-i adaug coloranti artificiali, dar nu se poate obtine. Am optat sa ii adaug niste pudra de fructe goji, care in schimb i-a dat o aroma deosebita si culoare... portocalie. :)
Ingrediente:
- 230 ml suc grapefruit roz
- 70 g unt
- 110 g zahar
- 2 lg pudra fructe goji
- 1 lg fructe goji deshidratate
- 2 galbenusuri
- 2 oua intregi
Cum procedam:
1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca.
2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu zaharul.
3. Adaugam galbenusurile peste unt si mixam bine. Incorporam si cele doua oua intregi (pe rand) in compozitie, mixandu-se bine dupa fiecare.
4. Punem vasul din inox pe baie de aburi si amestecam mereu, pana cand compozitia tinde sa se ingroase.
In momentul acesta adaugam sucul de grapefruit si pudra de fructe goji, amestecam pana cand compozitia se ingroasa atat cat sa stea pe spatele lingurii (cand se va raci complet se va ingrosa mai tare).
5. Strecuram crema printr-o sita, apoi o lasam sa se raceasca (sau nu) si o punem intr-un recipient cu inchidere etansa.
Il puteti pastra la frigider in recipent inchis cel putin o saptamana.