Grapefruit Cu Ghimbir: Desert Guilt-free
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit primavara ♥ Soare! Mi-e dor de levantica mea, de verdele crud, de pomii infloriti, de gradina mea cu plante aromatice, de micul dejun luat la umbra platanilor… Admirand soarele, mugurii copacilor, splendoarea inceputului de primavara, mi-a venit o idee: sa inaugurez o noua categorie pe blog. Sa-i spunem guilt-free dessert. Desert fara griji. Desert simplu, delicios, fara prea multe calorii. Desert fara griji legate de prea mult zahar, prea multa faina, prea multa frisca… Desert pe care sa-l savurezi fara a te simti vinovat, fara a numara caloriile. Voi incerca sa strecor de acum inainte printre retetele de pe blog si astefel de minunatii delicioase. Pentru inceput: grapefruit cald cu ghimbir, o nebunie acrisor aromata. Desert sau mic dejun de vis?
Simplu si rapid. Incingem broilerul (grillul din partea superioara a cuptorului). Luam 1 grapefruit, il taiem in jumatate.
Simplu si rapid. Incingem broilerul (grillul din partea superioara a cuptorului). Luam 1 grapefruit, il taiem in jumatate.
Il asezam intr-o tava pentru cuptor. Presaram deasupra fiecarei jumatati 2 linguri de zahar brun si 1/4 lgt ghimbir macinat.
Punem tava cu grapefruit sub broiler (la distanta cat mai mica de broiler) si lasam fructul acolo pana se topeste zaharul, transformandu-se intr-un siroup delicios. La broilerul meu, grapefruit a fost gata in aprox 10 minute, dar perioada poate varia foarte mult. Atentie! Fiti cu ochii in 4 sa nu se arda desertul Se serveste imediat, direct din coaja.
Minunat! Reteta preluata de la Joy the baker <3 delicioasa.comRelated posts:
- Galette aux pommes: tarta cu mere si frangipane
- Matcha brownies (brownies cu ceai verde matcha)
- Bengali fish – peste cu ghimbir, chilli si coriandru
- Sunshine pancakes: clatite cu lamaie, ricotta & mac