Granola
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Despre cereale la micul dejun… numai de bine .
Dacă sunt făcute în casă, şi ştiu şi ce e pus în ele… şi mai de bine .
Nu cred că e nevoie să repet cam ce cantităţi de zahăr se găsesc în cerealele din comerţ… nici ce preţuri sunt la punga de 300 de grame… aşa că varianta de granola e o soluţie mai mult decât rezonabilă.
De data aceasta, pentru granola mea am folosit următoarele:
- Fulgi de orz
- Fulgi de ovăz
- Fulgi de grâu
- Fulgi de secară
(cam 300 gr din fiecare tip)
- Nucă de cocos (răzuita, nu am găsit fulgi ) – 150 gr
- Goji – 100 gr
- Stafide – 150 gr
- Banane uscate
- Esenţă de vişine
- 4-5 Lg sirop de arţar
- 4-5 Lg ulei sâmburi de struguri
- Seminţe de dovleac – 50 gr
- Seminţe de floarea soarelui – 50 gr
- Seminţe de in – 100 gr
Cam astea au fost ingredientele de la această tură, lista rămâne deschisă pentru tura următoare
Am procedat aşa: într-o tavă întinsă am plasat o hârtie de copt şi peste ea am pus fulgii, nuca de cocos, seminţele, bananele şi stafidele; pe deasupra am turnat uleiul, esenţa de vişine şi siropul de arţar şi am amestecat bine; le-am dat la cuptor la 180 de grade şi le-am ţinut cam 30 de minute, având grijă să amestec din când în când. Nu am vrut batoane de granola, ci doar cereale, aşa că nu le-am lăsat să se “lipească”.
(Data viitoare nu mai pun bananele la cuptor, s-au rumenit prea mult – le amestec în compoziţie la final).
Când am scos amestecul, am adăugat şi goji şi gata granola… extrem de aromată, o plăcere la micul dejun, cu iaurt sau cu fructe sau cu lapte sau în orice combinaţie preferaţi .
Poftă mare la micul dejun!