contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Granola

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Despre cereale la micul dejun… numai de bine :) .

Dacă sunt făcute în casă, şi ştiu şi ce e pus în ele… şi mai de bine :) .

Nu cred că e nevoie să repet cam ce cantităţi de zahăr se găsesc în cerealele din comerţ… nici ce preţuri sunt la punga de 300 de grame… aşa că varianta de granola e o soluţie mai mult decât rezonabilă.

De data aceasta, pentru granola mea am folosit următoarele:

-          Fulgi de orz

-          Fulgi de ovăz

-          Fulgi de grâu

-          Fulgi de secară

(cam 300 gr din fiecare tip)

-          Nucă de cocos (răzuita, nu am găsit fulgi :( ) – 150 gr

-          Goji – 100 gr

-          Stafide – 150 gr

-          Banane uscate

-          Esenţă de vişine

-          4-5 Lg sirop de arţar

-          4-5 Lg ulei sâmburi de struguri

-          Seminţe de dovleac – 50 gr

-          Seminţe de floarea soarelui – 50 gr

-          Seminţe de in – 100 gr

Cam astea au fost ingredientele de la această tură, lista rămâne deschisă pentru tura următoare :)

Am procedat aşa: într-o tavă întinsă am plasat o hârtie de copt şi peste ea am pus fulgii, nuca de cocos, seminţele, bananele şi stafidele; pe deasupra am turnat uleiul, esenţa de vişine şi siropul de arţar şi am amestecat bine; le-am dat la cuptor la 180 de grade şi le-am ţinut cam 30 de minute, având grijă să amestec din când în când. Nu am vrut batoane de granola, ci doar cereale, aşa că nu le-am lăsat să se “lipească”.

(Data viitoare nu mai pun bananele la cuptor, s-au rumenit prea mult :) – le amestec în compoziţie la final).

Când am scos amestecul, am adăugat şi goji şi gata granola… extrem de aromată, o plăcere la micul dejun, cu iaurt sau cu fructe sau cu lapte sau în orice combinaţie preferaţi :) .

Poftă mare la micul dejun! :)

_SAV4672 copy

_SAV4674 copy