Granita De Cirese
articol scris de truedelights blog
Granita de cirese este un desert racoros potrivit pentru zilele caniculare de vara, foarte usor de realizat si in plus, cu putine calorii.
INGREDIENTE:
500 g cirese, 300 ml apa, 50 g zahar, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert pana se topeste zaharul. In siropul format se adauga ciresele fara samburi si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute. Se lasa amestecul sa se raceasca, se adauga esenta si se paseaza cu blenderul, pana se obtine o pasta fina, uniforma.
Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Dupa 30 minute se amesteca granita cu o furculita. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore, pana cand granita este bine inghetata. Acest procedeu impiedica formarea acelor de gheata. Pentru cine doreste un gust mai bogat, in compozitie poate adauga si frisca. Ciresele pot fi inlocuite cu capsuni, visine, piersici, etc.
Granita se serveste in cupe sau pahare bine racite, cu decor din
frunze proaspete de menta si cirese.