Granita Cu Scortisoara Si Cafea
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Granita, ruda buna cu sorbetul, este un fel de inghetata, cu o consistenta asemanatoare zapezii proaspete, dupa care italienii sunt innebuniti. Nu e si cazul meu insa. Deocamdata. Zic deocamdata, pentru ca nu am gustat decat granita de cafea, si aceasta nu m-a impresionat deloc, dar mai exista si alte variante. Am de gand sa incerc candva si granita cu fructe. Pana atunci insa, nerabdatorii gasesc aici cateva retete faine de granita.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 ml cafea tare/espresso
- 150 ml apa
- 100g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 linguri rom/lichior de cafea/visinata
Se pune apa si zaharul la fiert. Dupa topirea completa a zaharului se mai tine pe foc mic inca 2-3 minute, apoi se adauga cafeaua si scortisoara. Cand s-a racit un pic se adauga romul sau lichiorul. Compozitia se toarna intr-o forma de plastic si se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la congelator.
Granita se lasa la congelator pana ingheata pe margini. Utilizand o furculita, gheata se sfarama in bucatele, apoi bolul se da din nou la congelator. Procesul se repeta cam la o jumatate de ora, pana ce granita are textura zapezii.
Se serveste cu un mot de frisca alaturi de briose.
Granita se lasa la congelator pana ingheata pe margini. Utilizand o furculita, gheata se sfarama in bucatele, apoi bolul se da din nou la congelator. Procesul se repeta cam la o jumatate de ora, pana ce granita are textura zapezii.
Se serveste cu un mot de frisca alaturi de briose.