Gougeres
Sursa gougeres

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
minunile astea mici sunt originare din burgundia. sunt facute dintr-un aluat tip choux ceea ce le face foarte fine. aditia de branza gruyere(daca nu gasesti poti sa folosesti parmezan) ii da o nota sarata care te imbie la inca una. si la inca una, si la inca una..... singura cale sa te mai opresti e un pahar de pinot noir la temperatura camerei. pofta buna.
ingrediente:pentru 4 persoane. timp de preparare 40 de minute- 80gr unt- 80gr faina- 3 oua- 200ml apa- 60gr de gruyere sau parmezan ras- un varf de saregougeres- incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius- topeste untul in apa si omogenizeaza-l.- adauga faina si incorporeaz-o bine. lasa amestecul sa se raceasca- bate ouale cu mixerul. incorporeaza ouale in aluatul caldut. mixeaza bine. vrei ca aluatul obtinut sa fie foarte pufos.- adauga branza rasa in aluat. mixeaza energic.- pune aluatul in spritz/posh/punga de patiserie- intr-o tava cu hartie de copt fa gogosele mici de marimea unei bezele.- da la cuptor 20 de minute la 200 de grade celsius sau atat cat e necesar.