Gordon S: Pui In Sos De Migdale (chicken Badami)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu m-am putut abtine, pe cuvant. Cartea asta e ca drogurile: daca o deschizi o data, nu te mai poti opri. Oare ce ma fac cand o sa-i termin toate retetele???!!! "Great Escape: 100 Classic Indian Recipes" e o comoara plina cu mancaruri indiene. Toate foarte simplu de facut si extrem de gustoase.
Pentru azi am ales o reteta cu carne de pui, cu un sos gros si aromat facut cu migdale si iaurt. O mancare tipica bucatariei Mughlai, care se regaseste mai ales in nordul Indiei si care foloseste de multe ori alune pentru a obtine un sos si cremos. In reteta originala se foloseste ghee sau unt, dar eu m-am gandit ca e putin prea grasa pentru gusturile noastre (are deja migdale si iaurt gras), asa ca am pus ulei. De asemenea am pus Garam Masala facuta de mine in casa, in loc de condimentele pe care le foloseste Gordon in reteta lui (scortisoara, cardamom, cuisoare, etc).
Chicken baldami dupa Gordon Ramsay
Ingrediente:
- 500 g pui (pulpe inferioare)
- 4 catei de usturoi, feliati
- 5 cm ghimbir, ras pe razatoarea mica
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri ulei de porumb
- 2 cepe tocate marunt
- 1 lingurita garam masala
- 1 lingurita chimion pudra
- 1 lingurita coriandru pudra
- 1 lingura turmeric
- 300 ml iaurt gras
- 50 g migdale decojite,tocate
- sare, piper dupa gust
- cateva migdale pentru ornat
- Carnea de pui se pune la marinat impreuna cu usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie, putina sare si piper. Se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider cateva ore sau peste noapte.
- Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si caleste in el garam masala la foc mic, pentru cateva secunde. Adauga ceapa si caleste-o la foc mic, pentru 5-6 minute, pana ce se inmoaie si se aureste putin. Adauga chimion, coriandru, turmeric si migdalele tocate. Amesteca. Pune carnea in tigaie si amestec-o bine in sos. Gateste cateva minute, pana ce carnea devine opaca pe toate partile. Adauga iaurtul si amesteca-l bine in sos. Acopera tigaia si lasa carnea sa fiarba la foc mic, cam 20 de minute. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda, adauga putina apa. Potriveste de sare si piper.
- Serveste mancarea presarata cu migdale aurite si paine naan calda.