Gorditas - Muffin Mamaliga
articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gorditas e o mancare mexicana: e ca o painica sau o gogsica ce se umple cu branza, legume sau carne. Dar intr-o carte am gasit eu pe Gorditas in forma de muffin. Iata cartea:
Nu am respectat reteta cartii, deoarece nu aveam prin camara si frigider chiar tot. Am adaptat si iata ce a iesit (se vede ca i-am facut funda din smantana?):
Cantitati aproximative pentru gospodinele si gospodinii de voi:
-1 cana si jumatate de malai, branza rasa, unt, putin lapte, trei carnati, rosii de decor, sare, piper, 3 fire de frunze verzi de ceapa
Am facut o mamaliga mai moale. Moale a si iesit, deoarece malaiul din America e altfel decat cel romanesc. Am pus in ea putin lapte, unt, branza rasa, am amestecat. Apoi am fript pe tigaia fara ulei carnaciorii si i-am taiat cubulete. (Era sa nu imi mai ramana, deoarece hotul mititel si pofticios ... cum i-a mirosit bine a carnati, a si venit : Da-mi si mie ca miroase bine). Am pastrat 6 rotocoale de carnati, restul maruntilor i-am pus in mamaliga.
Am uns cu unt formele de muffin si hustiuliuc (vorba lui Creanga) cu mamaliga in forme. Ornate frumos cu un cerculet de carnat si o jumatate de rosie cherry, muffins au mers intins la cuptor pentru vreo 40 minute (sau pana se auresc si stralucesc) la 400 grade F.
Da, stiu, veti spune: ce mare poveste - mamaliga ! Chiar asa. Muffin mamaliga. Gata.
Nu am respectat reteta cartii, deoarece nu aveam prin camara si frigider chiar tot. Am adaptat si iata ce a iesit (se vede ca i-am facut funda din smantana?):
Cantitati aproximative pentru gospodinele si gospodinii de voi:
-1 cana si jumatate de malai, branza rasa, unt, putin lapte, trei carnati, rosii de decor, sare, piper, 3 fire de frunze verzi de ceapa
Am facut o mamaliga mai moale. Moale a si iesit, deoarece malaiul din America e altfel decat cel romanesc. Am pus in ea putin lapte, unt, branza rasa, am amestecat. Apoi am fript pe tigaia fara ulei carnaciorii si i-am taiat cubulete. (Era sa nu imi mai ramana, deoarece hotul mititel si pofticios ... cum i-a mirosit bine a carnati, a si venit : Da-mi si mie ca miroase bine). Am pastrat 6 rotocoale de carnati, restul maruntilor i-am pus in mamaliga.
Am uns cu unt formele de muffin si hustiuliuc (vorba lui Creanga) cu mamaliga in forme. Ornate frumos cu un cerculet de carnat si o jumatate de rosie cherry, muffins au mers intins la cuptor pentru vreo 40 minute (sau pana se auresc si stralucesc) la 400 grade F.
Da, stiu, veti spune: ce mare poveste - mamaliga ! Chiar asa. Muffin mamaliga. Gata.