contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gomboti (galuste) Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi va propun niste galuste/gomboti cu prune, o bunatate.
 Am cumparat zilele trecute niste prune si nu erau 100% coapte, asa ca au picat numai bine pentru acesti gomboti. 

INGREDIENTE pentru ca. 13-14 bucati:
300 g prune (vreo 7-8 prune)
100 g zahar
1 lingurita scortisoara
5-6 cartofi de marime medie
500 g faina
1 ou
250 g pesmet
2 linguri ulei

Prunele se spala. Se taie in doua si se scot samburii. 
Se pun intr-un vas si se presara cu zaharul si scortisoara.
 Se lasa pentru vreo 30 de minute sa se patrunda de zahar si aroma de scortisoara.

Cartofii se curata, se taie in cubulete si se pun la fiert.
Cand s-au fiert, se paseaza ca si pentru piure. Se adauga faina si oul.
Se lucreaza un aluat mediu moale si i se da o forma de rulou. 


Se taie felii de aluat de ca. 1 cm. 
Se aplatizeaza cu degetele si in centrul fiecareia se aseaza cate o jumatate de pruna.
Se acopera si se formeaza bilute bine sigilate.

Intr-un vas incapator se pune apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a dat in clocot, se pun gombotii unul cate unul si se fierb pentru 5-7 minute.
Cand s-au fiert, se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.


Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei. Pesmetul se rumeneste pana prinde o culoare aurie.
In pesmetul cald se pun galustele si se invart pana sunt acoperite peste tot.


Se servesc calde si pudrate cu zahar. 


Pofta buna!
RozBonBon