Gogosi
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Azi mancam gogosi! Pur si simplu gogosi, ca la mama acasa, simple, pudrate cu zahar sau cu diverse gemuri... E un desert foarte usor, fara pretentii si cu ingrediente ieftine...
-500 ml ulei pentru prajit,
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia laptelui si a fainii. Se amesteca bine cu mana sa se dizolve drojdia dupa care se adauga laptele caldut si la final faina. Se framanta un aluat moale care se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat, la loc caldut pana se dubleaza volumul.
Dupa ce s-a dospit se intinde in foaie de jumatate de cm pe blatul de lucru presarat din ambundenta cu faina. Se taie in forma dorita si se lasa sa se odihneasca 15-20 min.
Se prajesc in baie de ulei bine incins si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Uleiul in compozitie nu trebuie ignorat pentru ca are rolul de a le pastara moi mai mult timp(in cazul in care mai raman:) )
Dupa ce s-au racorit putin gogosile pot fi servite ca atare, pudrate cu zahar, cu gem sau sosuri de fructe...