contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Azi mancam gogosi! Pur si simplu gogosi, ca la mama acasa, simple, pudrate cu zahar sau cu diverse gemuri... E un desert foarte usor, fara pretentii si cu ingrediente ieftine...

Ingrediente(pentru un platou zdravan):
-2 oua,
-30 g drojdie,
-un praf de sare,
-coaja de la o lamaie,
-un plic zahar vanilat,
-3 linguri esenta de rom(vanilie),
-500 ml lapte caldut,
-50 ml ulei,
-2 linguri de zahar,
-750 g faina,
-500 ml ulei pentru prajit,
Preparare:


Se amesteca toate ingredientele cu exceptia laptelui si a fainii. Se amesteca bine cu mana sa se dizolve drojdia dupa care se adauga laptele caldut si la final faina. Se framanta un aluat moale care se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat, la loc caldut pana se dubleaza volumul.
Dupa ce s-a dospit se intinde in foaie de jumatate de cm pe blatul de lucru presarat din ambundenta cu faina. Se taie in forma dorita si se lasa sa se odihneasca 15-20 min.
Se prajesc in baie de ulei bine incins si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Uleiul in compozitie nu trebuie ignorat pentru ca are rolul de a le pastara moi mai mult timp(in cazul in care mai raman:) )
Dupa ce s-au racorit putin gogosile pot fi servite ca atare, pudrate cu zahar, cu gem sau sosuri de fructe...


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com