Gogosi
Sursa Gogosi
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Le-am facut intr-o zi racoroasa, de mare pofta. Adevarul e ca pot manca oricand gogosi, daca pun si o inghetata si ceva fructe langa, e deja minunat. Se fac mult mai usor decat credeam eu, nu mai facusem pana atunci si mi se parea greut.
Am folosit: 500 g faina, amestecata cu 1 plic drojdie si framantata cu 3 linguri bune de untura (ca pentru aluat sfaramicios), 1 galbenus batut cu 200 ml de lapte caldut si 100 g de zahar. Excesiv de simplu. Nu le-am aromat cu nimic de data asta, as fi pus si iaurt ori smantana in aluat, dar n-am avut.
So, se framanta aluatul din ingredientele in cauza si se lasa la dospit o ora. Dupa aceea se intinde in foaie ca pentru cozonac si se fac formele cu paharul sau cu ce doriti voi. Se mai lasa la crescut 30 - 40 de minute, apoi se prajesc in baie de ulei incins. Fiti pe faza la intors gogosile, ca se bronzeaza repede daca e uleiul incins cat trebuie, deci veti termina rapid cu prajitul. Le-am presarat cu zahar pudra vanilat si le-am mancat fara prea multe retineri din cauza de calorii s.a.