Gogoși
Sursa Gogoși

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 125 ml apă călduță
- 125 ml lapte călduț
- 60 gr unt topit (nu fierbinte)
- 3 gălbenușuri
- 1 linguriță sare
- 100 gr zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- coajă rasă de portocală
- 500 gr făină
- 25 gr drojdie
Preparatul aluatului: foarte ușor pentru mine, cu mașina de pâine. Am topit drojdia cu o linguriță de zahăr și câteva lingurițe de apă călduță.
Am pus în cuvă ingredientele exact în ordinea menționată mai sus.
Programul Aluat: frământare 15 minute.
Lăsat la dospit o oră.
Întins foaie nu neapărat foarte subțire.
Marcat pe jumătate din această foaie cercuri (am folosit gura unui pahar).
Pus Nutella pe cercurile marcate.

Tăiat cu paharul pe locurile marcate și scos gogoșile alături.

Lăsat la dospit cam 45 de minute în bucătăria încălzită.
Încins uleiul (am folosit 2 tigăi, ca să meargă mai repede). Prăjite la foc mic. Scoase pe șervețele absorbante care să preia surplusul de ulei.

Pudrat cu zahăr pudră vanilat din belșug.
Surpriza: nu am mai știut care sunt cu cioco și care nu, așa că a rămas la norocul fiecăruia.
Sursa: aici.