Gogosi
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
500g faina
120g zahar
100g unt sau margarina topita si racita
25g drojdie prospata dizolvata in 50 ml lapte caldut
250ml lapte caldut
2 oua
coaja de lamaie, rom, vanilie...etc
prima data facem maiaua: drojdia o dizolvam in laptele caldut, punem si zaharul si 100g faina, lasam 10 minute sa deospeasca.
intr-un vas mare punem faina cernuta si facem loc in mijloc unde turnam maiaua.
framantam putin apoi incorporom si zaharul, esentele, ouale si untul topit.
framantam bine un alaut moale dar care nu lipeste si il lasam la crescut 1 ora....eu am framantat in mp.
presaram masa cu faina si intindem o foaie de aproape 1 cm grosime.
cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le lasam 15-20 minute sa cresca.
le coacem in ulei incins, cand se ridica la suprafata dam focul la mic si le prajim pe ambele parti.
le scoatem pe un servetel de hartie pt a se absorbi uleiul.
si operele ajutoarelor mele de nadejde