Gogosi Umpluti
Sursa Gogosi umpluti
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Super deliciosi, gustosi si satiosi ! Buni la mic dejun ori cina sau pur si simplu ca si gustare . Poftiti la gogosi !
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente:
Aluat:
500 ml lapte
3 oua (batute putin)
6 linguri ulei
4 linguri zahar
1 lingurita extract vanilie
coaja rasa, de la 1 lamaie
un praf sare
1 kg faina
10 g drojdie uscata
Umplutura:
800g dulceata de capsuni
zahar farin pentru pudrat
ulei de palmier pt prajit
Mod de preparare:
Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam pentru framantat si dospit, iar cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Impartim aluatul in doua parti, intindem cate o foaie de 0,5 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul formei (vezi foto). In mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de dulceata si presam. Gogosile astfel obtinute, le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei, pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie de teflon, incingem uleiul de palmier si coacem gogosile, pe ambele parti, la foc moderat. Le scoatem pe prosop absorbant, dupa care le servim simple sau pudrate cu zahar farin.
Sant delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna !
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente:
Aluat:
500 ml lapte
3 oua (batute putin)
6 linguri ulei
4 linguri zahar
1 lingurita extract vanilie
coaja rasa, de la 1 lamaie
un praf sare
1 kg faina
10 g drojdie uscata
Umplutura:
800g dulceata de capsuni
zahar farin pentru pudrat
ulei de palmier pt prajit
Mod de preparare:
Punem ingredientele pentru aluat, in aparatul de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Proramam pentru framantat si dospit, iar cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Impartim aluatul in doua parti, intindem cate o foaie de 0,5 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul formei (vezi foto). In mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de dulceata si presam. Gogosile astfel obtinute, le asezam pe o planseta unsa cu putin ulei, pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie de teflon, incingem uleiul de palmier si coacem gogosile, pe ambele parti, la foc moderat. Le scoatem pe prosop absorbant, dupa care le servim simple sau pudrate cu zahar farin.
Sant delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna !