Gogosi Umplute Cu Gem
Sursa Gogosi umplute cu gem
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente necesare:
500 grame de faina
120 grame zahar
120 ml lapte
2 oua
1 pachet drojdie proaspata (30 grame)
1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
In primul rand am facut maia folosind 1 pachet de drojdie proaspata, pe care l-am frecat cu o lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si o lingura de faina. Amestecul se lasa la crescut 10-15 minute pana se umfla ca o spuma.
Am pus faina intr-un vas mare, dupa care am adaugat zaharul, zaharul vanilinat, laptele, ouale si am amestecat bine. Am adaugat si maiaua si am framantat timp de 10 minute pana am obtinut o coca omogena. Coca se lasa la crescut timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.
500 grame de faina
120 grame zahar
120 ml lapte
2 oua
1 pachet drojdie proaspata (30 grame)
1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
In primul rand am facut maia folosind 1 pachet de drojdie proaspata, pe care l-am frecat cu o lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si o lingura de faina. Amestecul se lasa la crescut 10-15 minute pana se umfla ca o spuma.
Am pus faina intr-un vas mare, dupa care am adaugat zaharul, zaharul vanilinat, laptele, ouale si am amestecat bine. Am adaugat si maiaua si am framantat timp de 10 minute pana am obtinut o coca omogena. Coca se lasa la crescut timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul acesta se intinde cu sucitorul in foi groase de 3-4 mm. Am decupat cu un pahar mai mare foi de aluat. In mijloc am pus diferite umpluturi, dulceata, ciocolata si am impaturit gogosile. O alta varianta este sa puneti umplutura pe un disc de coca iar deasupra sa puneti alt disc si sa lipiti bine marginile, insa exista riscul sa se desfaca in tigaie.
Gogosile umplute cu gem se pun la prajit in ulei incins pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Se pot servi cu zahar pudra. Va dorim pofta buna!