Gogosi Umplute Cu Gem Si Nuttela
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut de data asta niste gogosi...de imi vine sa ma laud singura...:-)) Am in casa un mofturos mic care nu mananca gogosi, dar astea chiar i-au placut si lui.
Iata ingredientele:
500 gr faina
50 gr faina pentru a infaina mainile si masa de lucru
4 linguri zahar
3 oua
200 ml lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
zahar vanilat, un praf de sare, esente, coaja rasa de lamaie si portocala.
gem si nuttela pentru umplut (sa fie un gem sau dulceata mai tare, nu prea lichida)
Pentru inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Le punem langa o sursa de caldura pana cand se umfla.
Batem ouale, adaugam zaharul, sarea, vanilia, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Le batem bine cu mixerul.
Faina o cernem intr-un castron mai mare, si cand drojdia s-a umflat o punem in faina, adaugam apoi amestecul de oua. Se amesteca toate, adaugand treptat cate putin din laptele caldut pana cand rezulta un aluat eleastic. Aluatul este destul de lipicios si trebuie infainate mainile, dar nu trebuie sa folosim prea multa faina pentru a nu se intari coca.
Dam aluatul la dospit pentru 1 ora.
Dupa o ora arata asa:
Dupa ce a stat la dospit, taiam aluatul in 2 si intindem pe masa de lucru 2 foi nu prea groase. Cu ajutorul uni pahar decupam coca, punem in mijloc gem sau nuttela. A doua foaie o facem la fel cu acelas pahar. Punem cercurile obtinute peste cele cu gem si le lipim presand cu grija. Pentru a se lipi mai bine ungem marginile cu putin lapte, astfel nu se vor desface in tigaie.
Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se mai dau la dospit inca o ora.
Se prajesc in mult ulei incins, atentie mare insa, se prajesc foarte repede. Se dau prin zahar pudra si se servesc.
Delicioaseeeeee!!!