Gogosi Turnate Cu Poshul ... Un Fel De Churros
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iar s-a gatat dulcele din casa, iar am apelat la amintirile din copilarie.
Mama le spunea gogosi pripite si le turna cu lingura.
Eu le-am bagat intr-un posh si le-am dat forma de churros.
Voi, faceti cum va pica bine .
Iata ingredientele :
- 450 g faina
- 50g zahar
-250 g iaurt
-2 oua
- coaja rasa de la o portocala
- un pliculet praf de copt
- jumatate lingurita de sare
In plus :
-ulei pentru prajit...cca 1 L
Puneti uleiul intr-o tigaie/ cratita si lasati-l sa se incinga ...mediu . ( daca e prea incins, o sa arda gogosile in exterior si vor ramane crude in interior )
Puneti toate ingredientele intr-un castron si amestecati-le cu un tel.
Aluatul obtint il transferati intr-un sac/ punga posh ... daca nu aveti pungi speciale, folositi o punga pt alimente, dar sa fie mai 'sanatoasa/ tare ".
Daca nu aveti nici punga, le turnati cu o lingura... insa ,atentie, sa nu fie prea mult aluat .
Lasati gogosile sa se patrunda bine si nu intrati in panica nici daca se fac mai maroni.
Daca nu incingeti uleiul prea tare si aveti rabdare cu ele, vor iesi niste minuni de gogosi.
Pe care le puteti manca alaturi de inghetata si caramel facut in casa , asa cum am facut eu :
Sau stropite cu ciocolata topita, sos de ciocolata, nutela, dulceata...sau simple.
Sunt pufoase/ parfumate/ minunate.
Mult spor !
FITI BINECUVANTATI ! :)