Gogosi Pufoase
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Este o reteta foarte rapida si de mare efect. Nu cred ca exista copil care sa nu vrea sa manance aceste gogosi pufoase, cu forme ciudate. Si pentru adultii pofticiosi sunt la fel de apetisante. INGREDIENTE: 200 g iaurt 150 g faina 1 ou 8 g drojdie proaspata sau 1 plic praf de copt coaja de lamaie esenta de vanilie 50g zahar pudra si un varf de scortisoara pentru pudrat ulei pentru prajit PREPARARE: Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le ardem. Le scoatem cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul si le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara. Pofta buna!