Gogosi Norisori
Sursa Gogosi norisori
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 125 ml lapte caldut
- 125 ml apa calduta
- 60 g unt topit si racit
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet drojdie
- 500 g faina
- o lingurita rasa sare
- coaja de lamaie
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
1. Lenesa cum am fost :) am pus ingredientele in masina de facut paine, incepand cu cele lichide si urmand cu cele solide (drojdia ultima) si am lasat-o sa-si faca treaba timp de o ora jumate. Daca nu aveti masina de paine framantati traditional. Si anume amestecati laptele cu apa, drojdie si putin zahar. Faceti fantanita in faina turnati maiaua care a stat 10 min la caldurica si restul ingredientelor. Framantati si lasati sa dospeasca acoperit timp de o ora.
2. Se varsa aluatul dospit pe masa infarinata se intinde de un cm grosime si se taie sub ce forma va place. Noi le-am decupat norisori pentru ca sunt ataaat de pufoase. Se acopera cu un prosop si se lasa sa mai dospeasca 45-60 de minute. Se prajesc in ulei si se dau prin zahar pudra. Se mananca cu pofta de cei mici, dar si de cei mari.
comentarii