Gogosi Inodate
Sursa Gogosi inodate

articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hai sa incepem saptamana cu dreptul! Cine vrea gogosi? La mine-n casa se aude: eu, eu, eu...eu.(sursa Gourmandine)
Ingrediente
- 350 g faina
- 60 g zahar
- 125 g crema de branza
- 1 plic drojdie uscata
- 1 ou
- 125 ml lapte
- un praf sare
- 1 lingura ulei
- 1 plic zahar vanilat
- coaja si suc de lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Daca avet o masina de paine "Jackpot!" v-ati scos de la o gramada de lucru. Se pun in cuva ingredientele in ordinea urmatoare: lapte caldut, ulei, ou, zahar, arome(zahar vanilat si lamaie), crema de branza, drojdia, faina si sarea. Dati pe programul de aluat framantat si dospit/aluat pizza (11 la mine) si veti obtine o minunatie numai buna de modelat, dospita la maxim. Daca nu aveti masina, framantati aluatul in mod traditional si lasati-l la crescut o ora intr-un loc caldut, fara curenti de aer.
2. Rasturnati aluatul pe o masa de lucru infarinata si rupeti bucatele din el pe care sa le rulati sub forma de bastonase de 10 cm. Inodati bastonasele si prajiti-le in baie de ulei, apoi scoateti-le pe o hartie de bucatarie absorbanta. Pudrati-le cu zahar si bucurati-va de o portie buna de gogosi cum n-ati mai mancat! Enjoy!

comentarii