contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Fermecate Cu Iaurt (3)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Photobucket
De ce gogosi fermecate? Derulati pana la sfarsitul postarii si o sa aflati! :winky:
Ingrediente:
* 2 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* 2-3 linguri de zahar tos
* un strop de sare
* coaja rasa de la o lamaie
* 400 g iaurt simplu
* 300 g faina
* 1 pliculet praf de copt
* aprox jumatate de litru de ulei pentru prajit (depinde de marimea tigaii)
Nu e o reteta anume, am citit mai multe retete pe net. Ingredientul principal e iaurtul. Io am adaugat din proprie initiativa zahar vanilat si coaja de lamaie.
Am mixat ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat.
Dupa aceea am cernut peste compozitia de mai sus faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena.
A rezultat un aluat elastic si cam atat de gros incat nu curgea de pe lingura. (mai gros decat aluatul de clatite).
Intre timp am incins uleiul.
Cand aluatul a fost gata amestecat, am dat focul aproape pe minim si am inceput sa pun cu lingurita gramajoare de aluat in baia de ulei.
Am lasat gogosile cat sa se rumeneasca pe toate partile.
Le-am servit pudrate cu zahar praf.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 39 de gogosi (vreo 4 mai mari, am vrut sa vad cum se fac portionate cu lingura; raman la lingurita, se coc mai bine in interior)
Au iesit foarte bune! Sint rapide si nu aveti ce sa gresiti la reteta asta. Nu e nevoie de framantare, de dospire, de asteptare. Amestecati ingredientele si hop-top in ulei cu gogosile!


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com