Gogosi De Post
Sursa Gogosi de Post
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pt aluat:
-400 ml apa calduta
-1 cub drojdie de bere
-10 linguri de ulei
-10 linguri zahar
- putina sare
-1 plic zahar vanilat
- razatura de lamaie
-700 gr faina(puneti cat cuprinde pt un aluat elastic si care se dezlipeste de marginile vasului)
Pt prajit:
-500 ml ulei floarea soarelui.
Pt decor:
-200 gr zahar pudra
-3 lingurite scortisoara.
-1 plic zahar vanilat
Nu cred ca este o noutate,pregatirea gogosilor..insa eu recunosc,pot numara pe degete de cate ori am facut gogosi..:))...,da ,am facut de mai multe ori minciunele..cu iaurt,dar gogosi dinastea cu aluat dospit...nu prea...acum na,niciodata nu e prea tarziu...:))
Asadar,dizolvam drojdia in apa calduta,punem si 2 linguri de zahar...si amestecam bine,turnam intr-un vas,dupa care adaugam uleiul,restul de zahar,aromele..si faina,putin cate putin,pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe vas...dupa ce l-am framantat bine.
Se lasa la dospit,pt vreo 40-50 min...pana isi dubleaza volumul...
Se imparte aluatul in 3-4 bucati,pt a fi mai usor de pregatit...
Conteaza mult,ca ele sa mai creasca si cat stau asa inainte de a fi prajite...
Eu asa procedez,le tai pe toate...si la urma le prajesc ...de abia au timp sa mai creasca putin..:))
Se pun in ulei incins..se intorc pe-o parte si pe alta..si se scot intr-o sita...sau pe hartie absorbanta..