Gogosi Cu Ciocolata
Sursa Gogosi cu Ciocolata
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ei bine, da... Am facut din nou gogosi :) de fapt, aceasta e o reteta realizata in totalitate de Robert, eu stateam doar cu aparatul sa-l surprind in actiune :)) Si insistam sa foloseasca formele de inimioare pentru taiat, chestie de care am reusit sa-l conving :D
Pentru o portie suficient de mare (vreo 10 - 12 bucati), am pus asa:
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 1 pachet drojdie uscata
- 2 linguri zahar
- 1 lingura ulei pentru aluat si mai mult pentru prajit
- 1 ou
- jumatate cutie Finetti de 400 g
De aceasta data am facut aluatul la masina de paine, ca sa mearga mai usor. Asa ca punem in cuva ingredientele, in aceasta ordine: lapte, ulei, oul batut, un praf de sare, zaharul, faina si in final drojdia. Setam masina pe programul de aluat si ne vedem de treaba vreo ora si jumatate, pana cand obtinem ceva de genul:
Dupa cum vedeti, aluatul a crescut aproape pana la dimensiunea cuvei, deci nu mariti cantitatile daca folositi o masina cu capacitatea maxima de 1,5kg, cum e a noastra. Daca nu aveti masina de paine sau vreti sa faceti dintr-o cantitate mai mare de faina, urmati instrunctiunile pentru aluat de la gogosile simple.
Impartim aluatul in 2-3 bucati ca sa fie mai usor sa le intindem in foi cam de 0.5cm grosime, pe o suprafata presarata cu faina.
Cu un pahar sau o alta forma, taiem bucati de aluat. Pe jumatate din ele punem cam 1 lingurita de finetti, iar pe celelalte le punem peste umplutura. Apasam bine pe margini, cu mainile curate, ca sa se inchida gogosile si sa nu se desfaca cand le prajim.
Incingem mai mult ulei intr-o cratita sau tigaie si prajim gogosile cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Ca sa fie loc manevra, prajim cateva gogosi o data, restul pot sa stea umplute si pregatite doar sa le aruncam in ulei. Scoatem gogosile pe servetele absorbante.
Pudram bunatatile cu putin zahar si le mancam cu pofta :)