Gogosi Cu Ciocolata
Sursa Gogosi cu ciocolata
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In acest week-end n-am avut timp de deserturi complicate asa ca am hotarat sa fac duminica dupa-amiaza gogosi.Pentru asta am avut nevoie de:
1 kg faina
3 oua
aprox 350 ml lapte
7 linguri de zahar
1 pliculet zahar vanilinat
coaja de la o lamaie
2 pliculete de drojdie
ulei pentru copt.
Am amestecat laptele cu zaharul si zaharul vanilinat si am incalzit usor. Faina amestecata cu drojdia am amestecat-o cu ouale, laptele caldut si coaja de lamaie. Am framantat bine pana am obtinut un aluat moale si elastic. Am pus deoparte la loc cald pana si-a dublat volumul.
Cand aluatul a fost crescut am inceput sa intind cate doua foi pe masa de lucru. Pe una dintre ele mi-am facut marcaje cu gura unei cani, am pus in interior cate o lingurita de ciocolata, am acoperit cu ce-a de-a doua foie si am taiat. Am lasat gogosile deoparte la loc caldut pentru a creste putin si le-am prajit in mult ulei incins.