contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

GogoȘi CozonĂcioase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cozonac în doze mai mici.

Ce îţi trebuie (poza 1)
- 250 gr de făină Titan
- 200 ml de lapte
- 200 gr de zahăr
- un ou
- un plic zahăr vanilat
- 25 gr drojdie
- esență de rom, coajă rasă de lămâie, ulei

Plan de lucru:
- încălzim laptele și îl împărțim în două. În jumătate dizolvăm drojdia (poza 2), iar în cealaltă jumătate topim zahărul, pe care îl adăugăm în laptele cu drojdie (poza 3)
- adăugăm zahărul vanilat și puțină coajă de lămâine, pentru aromă (poza 4)
- punem și făina și frământăm bine, până obținem un aluat ca pentru cozonac. Turnăm 50 de ml de ulei să frământăm până se încorporează. Lăsăm coca la crescut o jumătate de oră (poza 5)
- întindem aluatul pe masă și îl porționăm cu o formă (gura paharului este forma clasică) (poza 6)
- prăjim gogoșile în ulei pe ambele fețe (poza 7), până se rumenesc
- poftă bună! (pozele 8 și 9)

Timp de preparare: 70 de minute

gogosi 1 gogosi 2 gogosi 3 gogosi 4 gogosi 5 gogosi 6 gogosi 7 gogosi 8 gogosi 9
Filed under: Dulciuri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com