GogoȘi CozonĂcioase
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cozonac în doze mai mici.
Ce îţi trebuie (poza 1)
- 250 gr de făină Titan
- 200 ml de lapte
- 200 gr de zahăr
- un ou
- un plic zahăr vanilat
- 25 gr drojdie
- esență de rom, coajă rasă de lămâie, ulei
Plan de lucru:
- încălzim laptele și îl împărțim în două. În jumătate dizolvăm drojdia (poza 2), iar în cealaltă jumătate topim zahărul, pe care îl adăugăm în laptele cu drojdie (poza 3)
- adăugăm zahărul vanilat și puțină coajă de lămâine, pentru aromă (poza 4)
- punem și făina și frământăm bine, până obținem un aluat ca pentru cozonac. Turnăm 50 de ml de ulei să frământăm până se încorporează. Lăsăm coca la crescut o jumătate de oră (poza 5)
- întindem aluatul pe masă și îl porționăm cu o formă (gura paharului este forma clasică) (poza 6)
- prăjim gogoșile în ulei pe ambele fețe (poza 7), până se rumenesc
- poftă bună! (pozele 8 și 9)
Timp de preparare: 70 de minute
Filed under: Dulciuri