Gogosi Aromate(de Post)
Sursa Gogosi aromate(de post)
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 3 cesti apa
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca zahar
- 1 cub de drojdie proaspata
- faina cat cuprinde(depinde de marimea cestii)
- coaja de lamaie,esenta de lamaie,scortisoara
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic(nu prea tare).Se lasa la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza vo;umul.dupa ce s-a dospit,se infaineaza o planseta si se intind foi de 1 cm grosime,se decupeaza forme si se mai lasa 15 min la dospit pe masa.Se frig in mult ulei incins.Se servesc cu zahar pudra sau dulceata.