Gogosele Sarate Cu Mac
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Anul trecut am achizitionat un Doughnut maker de la Lidl si din cand in cand il mai pun la treaba, asta atunci cand nu avem chef de gogosile clasice coapte in baie de ulei (cele mai bune de altfel!) Si nu regret o secunda ca l-am luat acasa. E uimitor. Se fac repede, fara ulei, bune si perfecte. Curand am incercat o reteta de Gogosele sarate cu mac. Nu e o reteta de pe vreun site sau carte, e pur si simplu o reteta preparata ad-hoc intr-o zi de sambata. Aveam chef sa facem ceva de rontait pentru mai pe seara la film si cum afara ningea si era frigulet si stam prin bucatarie preparand o mancare rece de iepure cu masline am incropit rapid din cateva ingrediente deliciosenia sarata descrisa mai jos. Asa ca azi va invitam la Gogosele sarate cu mac a la Tara bucatelor.
Ingrediente pentru reteta de Gogosele sarate cu mac
- 260 gr faina
- 1 lingura zahar
- 1 plic praf de copt
- 2 oua
- 1 lingurita de sare
- 150 ml lapte
- 3-4 linguri iaurt
- o lingura mac
- 1/2 lingurita chimen (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Gogosele sarate cu mac
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Adaugati treptat ouale batute spuma, laptele si iaurtul. Omogenizati si amestecati pana obtineti un aluat fluid si dens, ca o smantana groasa.
La sfarsit incorporati si chimenul si semintele de mac.
In aparatul de gogosele, ungeti gaurelele cu putin ulei si apoi cu ajutorul unei linguri puneti cate doua linguri din compozitie in fiecare gaura. Inchideti capacul masinariei si coaceti pana obtineti culoarea dorita… aurie.
Aceste gogosele sarate cu mac sunt perfecte alaturi de o cana zdravana de iaurt. Poate fi o gustare de seara sau un mic dejun senzational.
Acest articol Gogosele sarate cu mac apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.