Gogosele De Malai
Sursa Gogosele de malai
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta o am de la Laura careia ii multumesc.
Ingrediente:
- mamaliga rece
- faina -praf de copt
- ulei pentru prajit Preparare:
Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat. Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii . Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata. Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel... Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta. |