Gogosele Cu Somon
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu am stiut cum sa le zic, ma manca sa le zic blini, dar nu au in comun decat cateva ingrediente comune, asa ca sa o luam de la capat.
Aluatul e pe principiul oricarui aluat dospit, drojdie, faina, apa/lapte, caldut/e. In loc de zahar, am hranit drojdia cu dulceata de gutui si smantana. Cand a dospit dracia, in care am mai pus si nitica ceapa ciorii si coaja de portocala …
… am pus si somonul rupt cum mi-a venit, plus ceva marar. Nu am castigat la loto, somonul l-a uitat un neam venit in vizita, nu va panicati ca inca nu va ingrop in bani.
Am mai pus si ou, am gustat de sare, piper si alte alea si am amestecat temeinic.
Pe care le-am, nu, nu baut, prajit. Sau baut. Nu mai stiu.
Oarecum productia la hectar, scazand ce s-a degustat si furat.
Ca idee, are cam ce are un blini (mai putin faina de hrisca si ce ar fi ca sa garniseasca e in compozitie). Asadar nu e blini, dar aduce ca idee.
Neimportant cu ce aduce, de bune au fost bune si pe pariu ca merg si cu ton ieftinache din conserva. Eu am halit una cu iaurt gras, ardei iute si cu gura.
Si ca sa intrerup si aici sirul intrebarilor: da, pe pervaz e o urma de vopsea acrilica, nu am sinucis veverite, nu o pot scoate, ca diluantul topeste termopanul, na, daca asta va fredoneaza noptile, o sa fac din toti rarunchii poze fix cu vopseaua de la tablouasul cu Musik.
rororo