Gogoșele - Choux-uri - Aperitiv
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
nu par ele prea aratoase, dar mi-au ieșit foarte gustoase.
pentru aspect, se pot așeza in forma de movila și se rade cașcaval ras deasupra.
- rețea de aluat -
- o cana - 250 ml - de apa
- 150 g de faina
- 100 ml ulei
- 4 oua
- puțina sare
punem la fiert, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in clocot, se adauga faina dintr-o data, se ține pe foc si se amesteca bine. Se lasa la racit, sa fie numai cald. Se pun ouale intregi, pe rând.
- omogenizam și punem movilițe de aluat in tava, pe hârtie de copt . le coacem in cuporul bine incalzit dinainte.
- in primele 10-14 minute focul va fi mai mare și nu se dechide cuptorul, apoi se da focul mic, pentru ca gogoșelele sa se usuce și in inerior. se mai coc vreo 10-15 minue.- ca sa le verificam, luam o gogoașa și o rupenm, sa vedem cum e in interior.
dupa ce se racesc, se umplu cu crema de brânza - cumparata sau preparata in casa - amestecând brânza de vaci, smantâna, unt moale - dupa gust - și sare, verdețuri, ceapa verde și ce mai vreți.
se mai pot pune masline, hrean, gogoșari etc.